03 януари 2010

ЧНГ 2010


Наскоро се похвалих, че отиващата си година беше добра и спокойна за мен.Е, оказа се, че съм поизбързала, защото през пред-пред-последният й ден ми се струпаха толкова неприятности, че се замислих дали някой не си прави лоша шега с мен.

Мраморен къс от перваза на прозорец от съседна сграда падна върху колата на съпруга ми.Час по-късно позвъня съседът и с мил и сърдечен глас ме уведоми, че в момента го наводняваме.Една мигаща червена лампичка на арматурното табло в моята кола ме предупреждаваше за неприятна повреда, изискваща незабавна намеса на механик, а междувременно бях установила, че скромна сума от текущата ни семейна сметка е блокирана. Възможно ли е всичко това да ми се случи в един ден, в интервал от няколко часа?! Не съм била чак толкова непослушна!

За кратко време имах чувството, че ще експлодирам. Ще избухна със свистене и искри, подобно на преждевременен новогодишен фойерверк. Ама нямах много време между разговорите с полицаи, пожарникари, застрахователни компании и банкови служители, та отложих гърмежите за по-късно.Добре, че мраморният къс е паднал върху колата,а не върху някой минувач...Ламарини се опъват.Водопроводчиците разбиха стената на съседа, не моята...Течът беше отстранен... И...котката събори елхата...

Краят все пак не беше никак,ама никак лош. Посрещах гости.Много гости.Къщата ми беше пълна с приятели.Искрени и добри приятели. Дойде и Новата 2010! И въпреки, че няма да е лека за мен, аз я посрещнах усмихната, спокойна и щастлива, заедно с най-близките си хора. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

4 коментара:

  1. Честита Нова Година!Важното е накрая всичко да е наред. Спорни и усмихнати дни!

    ОтговорИзтриване
  2. С верни приятели и най-голямата беда не е страшна! Честита Нова Година!

    ОтговорИзтриване
  3. "...Весела, усмихната и щастлива"

    най-доброто от един празник :)
    нека и през новата 2010 не спираш да се усмихваш, в компанията на верни приятели :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за милите пожелания,приятели!
    Здраве и усмивки за всички през Новата 2010!:))

    ОтговорИзтриване

коментирай