08 юли 2010

Сезонът на отпуските

Сезонът на отпуските започна. За някои... Всички приятели и познати се юрнаха на ваканция в България. Примъчняло им, а пък и нови паспорти трябва да се вадят. /То ще е една почивка, ама нейсе!/ Сигурна съм обаче, че приятните моменти от срещите с близки и приятели ще са чудодейният лек срещу главоболието, предизвикано от бюрокрацията и неуредиците. Пожелавам им приятно изкарване!

Аз, за съжаление, оставам тук. С една шепа ключове от техните домове. Организирането на дълго отсъствие е едно предизвикателство –какво ще стане с цветята, с домашните любимци, с някои задължения с фискирана дата... Спокойно, приятели, ще прибирам пощата, ще поливам цветята...


... и ще отглеждам двете костенурки –до края на август. /Дано оцелеят под моите грижи!/



Нашият котарак Черньо е с жълт картон заради негостоприемно посрещане на новите обитатели. В момента ги заобикаля разсеяно–пренебрежително, но видимо недоволен от присъствието им.



А пък моята ваканция... Е, като му дойде времето!

Засега почивам в домашни условия. Плажът ми е на една крачка разстояние, стига да успея да изляза от мързеливата си медитация пред вентилатора .



За разнообразие присъствам на някои природосъобразни...



... или НЕпреродосъобразни съботно-неделни мероприятия.



Това не е ваканцията, за която мечтая. Иска ми се да измина хиляди километри, да се върна по познати места, да се разхождам по непознати улици... Да срещна стари приятели, да завържа нови запознанства... Искам да пътувам, да пътувам, да пътувам... Ще го направя, ама друг път!

Весело прекарване на летните дни, независимо дали са ваканционни или работни!

4 коментара:

  1. Не тъгувай! Приятелите нали са за това? Че после кой ще гледа котарака, докато ти пътуваш и търсиш стари и нови приключения?? Пък и морето до теб си го бива...

    ОтговорИзтриване
  2. На тези приятели определено мога да разчитам.
    А пък приключенията ще почакат - поне мечтите са безплатни:)))

    ОтговорИзтриване
  3. И септември став в краен случай не унивай :)

    ОтговорИзтриване
  4. Блазя ти до моренцето :)

    ОтговорИзтриване

коментирай