20 декември 2010

Малка снежна закачка

Моето Чувство за хумор напоследък ми изневерява. Изчезва без предупреждение и ме поставя в некомфортни ситуации, а пък когато се завърне ... не е същото. Едно такова разсеяно, раздразнително, уморено и отегчено. Даа, дааа, Моето Чувство за Хумор напоследък хич не е забавно.

Тази вечер пак ми скрои номер. Споделих сама със себе си, че не съм виждала сняг от зимата на 2001-2002 година. Дотъжа ми е за белите снежинки, за скърцащите бели пътеки, за снежния човек... Тогава Моето Чувство за Хумор подигравателно ми подхвърли: „Ами нарисувай си!”.

Поддадох се на провокацията - нарисувах си снежен човек. Морков за нос, тенджера на главата, стара метла... или нещо подобно.

„И въглени за очите. И за копчета.” – подхвърли ми досадно Моето Чувство за Хумор.

„ Сега пък въглени. Днес няма въглища, има парно отопление”- отвърнах аз.

„Ама пък ти и въображение нямаш!" – изсъска злобничко Моето Чувство за Хумор. След което добави по-меко:

„Недей така, че и мен ще разплачеш. Сега и в България да си, пак няма да можеш да си направиш снежен човек. Откъде ще вземеш снежинки, като там ги ловят още във въздуха!”

И така, заедно с Моето Чувство за Хумор нарисувахме това:



Може би е Снежен човек, а може би – Снежинко-уловител. Всичко зависи от гледната точка и най-вече – от настроението на Вашето Чувство за Хумор.
.

3 коментара:

  1. Красавец! Ще ти прави добра компания по празниците :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много е хубав снежния човек!
    Весели празници ти желая, Албена!

    ОтговорИзтриване
  3. В Габрово, на стената на домът на хумора и сатирата стои мото: "Светът е оцелял, защото се е смял!" Наистина свeтът е невъзможно да съществува само на сериозно и ти го доказваш със своя пост.
    Весели празници!Feliz navidad!!!:-)))

    ОтговорИзтриване

коментирай