09 март 2011

За теб, мамо!


Поради технически причини се включвам с поздравленията почти в края на деня. Не съм забравила празника, но цял ден бях ангажирана с едни все женски неща. Като, например, реформи в ел.инсталацията на дома ни. До обяд се опитвах да асимилирам невидимите понятия фаза, нула, заземяване, напрежение, ампери и видимите реглети, клеми, кабели с различно сечение и цветове. Кимах толкова убедително разбиращо, че ел.техникът изобщо не си даде сметка, че в този момент не си спомням дори закона на Ом.

За сметка на това пък умело създадох сложна мрежа от разклонители и удължители, за да свържа няколкото стратегически пунктове от дома ни, останали временно без захранване, тъй като по-младата част от нашето семейство бе силно разстроена от дискомфорта, предизвикан от липсата на компютър и телевизия. Междувременно се погрижих за обедното изхранване, след което се заех с подготвянето на документацията, която трябва да представя пред електрокомпанията. Оказа се, че и хляб трябва да се купи. А пък и вечеря няма кой да приготви. На смрачаване настроението ми беше всичко друго, но не и осмомартенско. Наречената бутилка с вино така и остана неотворена. На всичкото отгоре дъщерите и съпругът ми мълчаха и се споглеждаха заговорнически, което обикновено означава, че някой от тях е "сгазил лука". Слава богу, този път сбърках. Просто са ми подготвили „цветна” изненада.


Докато се опитвах да опазя цветето от нервното настъпление на котака Черньо, обърнах внимание на надписа върху картичката – „За теб, мамо!”. Зарадвах се и ... се натъжих. Днес аз, майката, забравих да се обадя на своята майка.

Залутана в елементарни грижи забравих за теб, мамо! Но мисля за теб, мамо. Не само днес.
Честит празник, мамо!
.

2 коментара:

  1. Анонимен20 март, 2011 11:49

    А защо надписът е на испански ,нали сте българско семейство? Или не?

    ОтговорИзтриване
  2. Българско семейство сме. Картичката е поставена в испански магазин за цветя, т.е. купена е, не е правена от децата ми.
    Но вътре пожеланията са написани на български.:)))

    ОтговорИзтриване

коментирай