12 декември 2009

Моето писмо до Дядо Коледа


Скъпи Дядо Коледа,

Пиша ти за пръв път, въпреки че те познавам тоооолкова отдавна. Помня те от времето, когато използваше псевдоним Дядо Мраз. Обичала съм те винаги.Обичам те и днес.
Не спрях да те обичам дори тогава, когато трябваше самата аз да оставям подаръците под елхата. За моите деца. Не се притеснявай, знаех, че си зает. И че неизбежно идва моментът, в които ние, родителите, трябва да поемем част от твоята работа.

Вече съм едно поостаряло момиче, с улегнал характер,но продължавам по-детски да се радвам на празниците. ИМАМ НУЖДА ОТ НОВА ПЕРАЛНЯ, А И КОЛАТА МИ Е СТАРИЧКА ВЕЧЕ. МОМИЧЕТАТА ОЧАКВАТ С НЕТЪРПЕНИЕ ГОЛЕМИТЕ ОТСТЪПКИ В ТЪРГОВСКИЯ ЦЕНТЪР – „КОЛЕДНО НАМАЛЕНИЕ” МУ КАЗВАТ, В ТВОЯ ЧЕСТ. А СЪПРУГЪТ МИ Е НАЙ-СКРОМЕН – МЕЧТАЕ ЗА СОБСТВЕН МАЛЪК АВТОСЕРВИЗ. Но тъй като вече не сме деца, Дядо Коледа, знаем, че някои неща не могат да се оставят под елхата. Затова тази година не си губи времето да се отбиваш у нас. Аз ще се погрижа за всичко.

Всъщност,лично на мен ми доставя по-голямо удоволствие да подарявам, отколкото да получавам подаръци,затова ще ти разкрия една тайна. Тази година няма да изхарча нито един лев и няма да посетя нито един търговски център. Но подаръците ми ще бъдат скъпи. Мнооого скъпи. Идеята ми е за всеки да има „символичен подарък със задължителна морална поука”. Ще ги изработя лично аз. Все още не съм измислила подробностите, но ще се справя навреме. Ще вложа цялата си нежност и обич. А подаръкът за мен ще са усмивките и просълзените от умиление очи на моите най-близки същества. Моите подаръци ще са по-хубави от твоите, защото аз знам по- добре от теб как да достигна до сърцата им.

Дядо Коледа,не претоварвай чувала си с тежки пакети! Раздай на хората доброта, обич и нежност. Това са подаръците, от които се нуждаем. Всичко останало е...излишна суета.

Лека работа и ... Весела Коледа!
Твоя дългогодишна почитателка

3 коментара:

  1. Ценното на подаръка е вложеното в него, а тази година, твоите наистина ще са ценни.

    ОтговорИзтриване
  2. "Дядо Коледа,не претоварвай чувала си с тежки пакети! Раздай на хората доброта, обич и нежност. Това са подаръците, от които се нуждаем. Всичко останало е...излишна суета. "

    Какво повече да кажа. Адмирации, Бени! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубаво писмо! Аз бих написал същото.
    Поздрави и весела Коледа!
    Feliz Navidad!

    ОтговорИзтриване

коментирай